Nieuwe seizoen Lens vol bijzonder theater voor jong en oud

24-08-2017, 10:00 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 4 september 2017, 09:49 tot zaterdag 23 juni 2018, 09:49

Locatie:

Burgtstraat 1, Wageningen
theaterzaal De Wilde Wereld
Wageningen

Nieuwe seizoen Lens vol bijzonder theater voor jong en oud

Stichting Lens theatermakers is de plek in Wageningen waar je theater kunt maken: je krijgt les van professionele regisseurs, je treedt op, maar wordt daarnaast betrokken bij alle andere aspecten van het maken van een theaterproductie (schrijven, vormgeving, theatertechniek, PR, muziek).

Op maandag 4 september starten we het seizoen met een open avond in theaterzaal De Wilde Wereld, Burgstraat 1 in Wageningen; aanvang 19:45 uur. Veel info over het seizoen, kennismaking met de regisseurs en al de vloer op.

Voor komend seizoen zoeken we nog spelers, leeftijd 8 - 101!

Komend seizoen bieden wij het volgende:

sep 2017 - jan 2018

Productie waarin een familievoorstelling wordt gemaakt. Enige speelervaring is een vereiste.

Een zintuigprikkelende bewerking van Bambi. Deze klassieker uit 1923, geschreven als maatschappijkritiek door Felix Salten, kennen veel mensen alleen in de zoete versie van Walt Disney. Juist dit spanningsveld vormt de basis voor een productie voor jong en oud. Het unieke aan deze productie is dat er zowel volwassenen als kinderen zullen spelen.

Regie en begeleiding: Iris Heusschen

Repetities voor volwassenen op maandagavonden, voorstellingen op 13, 14, 20 en 21 januari 2018

Geïnteresseerde kinderen/ouders: kijk op de site voor meer info en een te uploaden invulvragenlijst!

woensdagavonden 25 oktober- 29 november 2017

Cursus "Hoe vertel jij jouw verhaal en maak je het beeldend?" Stel: je laat al je ideeën over toneelspelen los en gaat dan de vloer op; wat blijft er dan over? Jezelf? Hoe kan je spelen zonder te doen alsof? Hoe kan je zo vertellen dat iedereen aan je lippen hangt? Het volgen van deze cursus sluit goed aan op de productie van januari - juni 2018.

Docent: Anna van Diepen

jan 2018- juni 2018

Productie waarin verteltheater centraal staat: "verhalen die verteld moeten worden". Onder leiding van Anna van Diepen (mime- actrice, theatermaker, theaterdocent en schrijfster) gaan we aan de slag op basis van de vragen "wat doet er nou echt toe?" en "welk verhaal zou jij willen vertellen als je een podium kreeg?" met een fysieke, vertellende voorstelling als eindresultaat.

Repetities op maandagavonden, voorstellingen op 14 juni, 16 juni, 17 juni, 22 juni, 23 juni

Aanmelden en meer info op www.stichtinglens.nl Bij Lens doe je meer dan spelen, je maakt theater