• Femke Halsema geeft lezing in de Bibliotheek Oosterbeek

    -

Nederland Leest: Democratie langs de meetlat met Femke Halsema

31-10-2016, 14:40 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 29 november 2016, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Generaal Urquhartlaan 1, Oosterbeek
de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
Oosterbeek

Ter gelegenheid van de nationale campagne Nederland Leest is oud-politica Femke Halsema dinsdagavond 29 november in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Op uitnodiging van de Bibliotheek Veluwezoom en boekhandel Meijer en Siegers vertelt ze over haar politieke carrière in een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek.

Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat.

Femke Halsema gaat 29 november in gesprek met interviewer en literair agent Paul Sebes over haar visie op de Nederlandse democratie. Ze leest voor uit haar politieke memoires 'Pluche', waarin ze terugblikt op haar leven in de Tweede Kamer, en beantwoordt vragen uit het publiek.

Toegangskaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Oosterbeek en via de website van de Bibliotheek Veluwezoom: www.bibliotheekveluwezoom.nl. De kosten zijn € 10,00 voor leden en € 12,50 voor niet-leden van de bibliotheek. De lezing begint om 20.00 uur.

Femke Halsema was van 1998 tot 2011 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Van 2002 tot 2010 was zij fractievoorzitter van deze partij. Tegenwoordig is Femke werkzaam als auteur, programmamaker en bestuurder.