Misdaadthriller 'Wind River' in Filmhuis Oosterbeek

12-11-2017, 22:11 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 21:00

Locatie:

weverstraat 85, Oosterbeek
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die in Indianenreservaat Wind River, Wyoming, het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Het is een achttienjarige vrouw en Native American, met wie zijn inmiddels overleden dochter ooit bevriend was.

Opvallend is dat het meisje geen schoenen aanheeft en dat ze vlak voor haar dood erg veel bloed heeft opgehoest. Verdachte omstandigheden dus, die vragen om de expertise van een FBI-team.

Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

Wind River is een Amerikaanse misdaadthriller, geschreven en geregisseerd door Taylor Sheridan. De film vormt samen met het eerder verschenen 'Sicario' en 'Hell or High Water' het zogenoemde 'American frontier'-drieluik van scenarist Sheridan. De hoofdrollen worden vertolkt door Elizabeth Olsen en Jeremy Renner.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 17 november om 21.00 uur en op zondag 19 november om 20.00 uur. Reserveren is aan te raden: www.filmhuisoosterbeek.nl