Mantelzorger en behoefte aan tijd voor uw zelf

01-06-2017, 17:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 30 juni 2017, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Rooseveltweg 408a, Wageningen
Startpunt
Wageningen

Het Startpunt organiseert samen met Mantelzorg Wageningen op vrijdag 30 juni een informatiemarkt over respijtzorg (vervangende zorg) .

Even behoefte aan ontspanning en tijd voor u zelf? Wie wil dat niet. Als mantelzorger is dat niet altijd vanzelfsprekend. Want hoe regelt u de zorg voor uw zieke echtgenoot of familielid? Voor die situaties is er respijtzorg. Respijtzorg betekent vervangende zorg. Als mantelzorger kunt u de zorg voor een zieke partner of ander familielid overlaten aan een vrijwilliger of professionele kracht. U heeft dan even tijd voor andere dingen of om uit te rusten.

Markt

De respijtzorg markt is er om mensen bewust te maken van wat respijtzorg is, waar u het kan aanvragen en hoe het bekostigd wordt. Aan de hand van verhalen van mantelzorgers wordt het begrip respijtzorg uitgelegd. Op de markt zijn ook diverse organisaties aanwezig die respijtzorg bieden. Zij laten zien welke verschillende vormen van respijtzorg er zijn.

Praktische informatie

De middag vindt plaats op 30 juni van 14.00 tot 16.00 uur in het Startpunt, Rooseveltweg 408 a in Wageningen. Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Startpunt , telefoon ( 0317) 41 01 60 of e-mail startpunt@wageningen.nl.