• Mama Mia! Here We Go Again

    Universal Pictures International

Mama Mia! en First Reformed in Filmhuis

11-10-2018, 20:00 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

zondag 21 oktober 2018, 14:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont 2 films in 1 weekend: ?Mama Mia! Here We Go Again? en ?First Reformed?

Ladies night

Tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie nodigen we je uit om terug te keren naar het magische Griekse eiland Kalokairi in een geheel nieuwe musical gebaseerd op de liedjes van ABBA. De oude cast keert terug en is uitgebreid met onder meer Lily James (Cinderella, Baby Driver) die de jonge Donna speelt en met zangeres Cher die schittert als nooit tevoren.

In het heden worstelt een zwangere Sophie met de afwezigheid van haar moeder. Maar de plot is natuurlijk bijzaak. Deze musicalfilm draait puur om de aanstekelijk uitgevoerde zang- en dansnummers,

Gents Night

Met First Reformed keert regisseur Paul Schrader (American Gigolo, scenarist van Taxi Driver) terug naar een onderwerp dat hij zo goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd. Toch is deze intelligente, gewaagde thriller meer dan een terugblik: het blijkt een van zijn meest diepzinnige werken uit zijn carri?re.

Na het overlijden van zijn zoon besluit Toller (een indrukwekkende Ethan Hawke) om een dagboek bij te houden. Tijdens nachtelijke whiskey-sessies begint hij met het beschrijven van zijn ontmoeting met een aanstaand echtpaar. De echtgenoot is een radicale milieuactivist die zich op voorhand al schuldig voelt om een kind op de wereld zetten. Zijn zwangere vrouw (Amanda Seyfried) vraagt Toller om advies en troost.

?Mama Mia! Here We Go Again? is te zien op zondag 21 oktober in Filmhuis Oosterbeek om 14.00 uur. ?First Reformed? wordt diezelfde dag vertoont om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.filmhuisoosterbeek.nl