• Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO speelt hrfstwnd in Musis Arnhem

    Peter van den Brul
  • Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO speelt hrfstwnd in Musis Arnhem

    Peter van den Brul
  • Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO speelt hrfstwnd in Musis Arnhem

    Peter van den Brul

Maak kennis met het harmonie-orkest

22-09-2017, 21:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Velperbuitensingel 25, Oosterbeek
Musis Arnhem
Oosterbeek

zondagmiddag 5 november; aanvang 15:00 uur Musis Arnhem, kaarten nu verkrijgbaar, zie onderaan dit artikel

Een bijzonder concert van het Symfonisch Blaasorkest van de KHO, onder leiding van Jurgen Nab, in de serie HRFSTWND. Om meerdere redenen een concert dat je als betrokkene bij de KHO niet wilt missen. Om te beginnen kun je kennis maken met de geheel nieuwe Parkzaal van Musis Sacrum in Arnhem. Naast de locatie is ook de programmering een sterk argument om te komen. Wij spelen namelijk een nieuw stuk van Harrie Janssen.

Op dit moment schrijft Harrie er zelfs nog de laatste stukken van! We hebben dus een wereldpremière!! Het stuk is geïnspireerd op "A Young Person's Guide to the Orchestra" van Benjamin Britten. Het is geschreven om mensen, vooral ook jonge mensen, met de verschillende instrumenten uit het symfonisch blaasorkest kennis te laten maken. Daarbij schrijft Harrie verschillende deeltjes in diverse muziekstijlen, en het stuk is dus ook een wandeling door de muziekgeschiedenis.

Nadat het hele orkest op deze manier is voorgesteld, is het vervolgens als geheel te horen in The Lost Labyrinth, een compositie van de Limburgse componist Kevin Houben; daarbij is een bijzondere rol weggelegd voor de sopraan Tenar van Kooten Niekerk.

Voor dit concert werken we samen met een gerenommeerd orkest uit de regio, het harmonieorkest van muziekvereniging De Club uit Didam, onder leiding van Römanö Mediati, bepaald ook geen onbekende voor onze vereniging. De Club heeft op het programma onder meer staan het Clarinet Concerto no 1 van Oscar Navarro, waarin Clublid Joris Lumeij zal soleren, en de Danza Sinfonica van James Barnes, zoals de titel zegt een Symfonische Dans, waarin je zeker het Spaanse temperament zult terughoren.

In verband met de bijzondere programmering willen we speciaal ook de jeugd in staat stellen om te komen. Entreeprijs is 15 euro, Vrienden van de KHO kunnen twee kaarten krijgen voor de gereduceerde prijs van 10 euro per stuk, en jeugd tot 18 jaar betaalt 5 euro. Kaarten zijn al te reserveren via paul@harmonie-oosterbeek.nl