• Lilianne Ploumen

    PvdA

Lilianne Ploumen in Wageningen

24-02-2018, 15:50 | Lezersnieuws | Florence van den Bosch-Helbach

Datum:

woensdag 4 april 2018, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Stippeneng 2, Wageningen
Impulse, WUR
6708 PB Wageningen

Woensdagavond 4 april komt Lilianne Ploumen naar de campus in Wageningen om in gesprek te gaan met studenten en andere geïnteresseerden over internationale samenwerking en solidariteit.

Lilianne Ploumen is sinds 2017 Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, hiervoor was zij Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ze kreeg nationaal en internationaal veel lof voor haar initiatief om het steunfonds She decides te lanceren. She decides is een internationaal fonds voor veilige abortussen en seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden. De oprichting was een antwoord op Trumps besluit om niet langer organisaties te ondersteunen die aan gezinsplanning doen.

Ploumen ontving voor haar initiatief de Machiavelliprijs 2017. Het juryrapport zegt hierover: "Deze beweging bracht in een recordtempo bijna 400 miljoen euro bij elkaar voor het recht van vrouwen en meisjes over de hele wereld om zelf te kunnen beslissen of ze kinderen willen, wanneer en met wie''.

De avond wordt gehouden in Impulse (Campus WUR), gebouw 115, Stippeneng 2, Wageningen. De deur gaat om 20:15 uur open en het publieke debat start om 20:30.

Meer informatie op www.wageningen.pvda.nl