• Lichtjes in het dorp Renkum

    Stichting Exploitatie Renkumse Molen

Lichtjesavond Renkum 2016 met lichtshow bij de molen

10-12-2016, 07:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 december 2016, 17:00 tot 20:00

Locatie:

Molenweg 53, Renkum
Renkumse Molen
Renkum

Op 17 december presenteert Stichting Exploitatie Renkumse Molen de 'Lichtjesavond Renkum 2016'. Tussen 17:00 en 20:00 uur is er een lichtshow bij de Renkumse Molen en loopt er een lichtjesroute door het centrum van Renkum. De avond is georganiseerd samen met Bonnema Sound & Light Equipment en TopInUwRegio.

Oproep: versierde glazen potjes

Het thema van dit jaar is: Frozen. De molenstichting roept alle basisschoolkinderen in Renkum en Heelsum op, om mee te doen: maak lichtjes! Versier een glazen potje, lever deze vóór 16 december in bij de Renkumse Molen bij voorkeur met een waxinelichtje erin. Als dank ontvangt ieder kind een consumptiebon, die op 17 december geldig is bij de molen.

Versierde huizen

De versierde potjes van alle kinderen staan langs het parcours van de lichtjesroute: Molenweg, Kerkstraat, Europalaan, Dorpsstraat. De organisatie hoopt dat mensen die langs de lichtjesroute wonen ook meedoen. "We zijn benieuwd naar alle met lichtjes versierde huizen, tuinen, auto's, enzovoort!"

Paardentram

Langs de lichtjesroute rijdt een paardentram, met haltes bij de Renkumse Molen, de Hervormde Kerk, de Oude Post en het dorpsplein. De Hervormde Kerk organiseert een Herdertjestocht. In de Katholieke Kerk is een kersstal. In het centrum staan foodtrucks en is een ijsbaan.

Sponsoren

De 'Lichtjesavond Renkum 2016' wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal enthousiaste sponsoren: BeeldVast, Faunaland, Webplace4U, PC-Score, SamenZP, Franks Fietsenwinkel Heelsum, Carwash & Cleaning H. Janssen en Zn., Woninginrichting Krechting, Plus Pansier Renkum, Restaurant Oude Post, Tweewielercentrum Groot Bruinderink, Wessels Multimate Bouwmarkt en Cafetaria de Citadel.

We bedanken Ondernemersvereniging Renkum Centrum, RenkumLeeft en de ROEV voor de afstemming en het overleg over zaterdag 17 december: Kerstmarkt en Lichtjesavond.