• Musica Vocale

    MV
  • Rob Vermeulen

    MV
  • Musica Vocale

    MV

LICHT : Kerstconcert door Musica Vocale

07-12-2017, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 december 2017, 20:15 tot 22:30

Locatie:

Sint Walburgisplein 1, Wageningen
Walburgis Arnhem
Wageningen

Al meer dan 40 jaar is het kamerkoor Musica Vocale een begrip in Wageningen en omstreken. Op zaterdag 23 december zingt Musica Vocale een mooi kerstprogramma in de sfeervolle Walburgis in Arnhem. Na het concert is er gelegenheid om samen het glas te heffen; het koor biedt u een glas glühwein (of frisdrank) aan.

U kunt luisteren naar een combinatie van (bewerkingen van) bekende kerstliederen, spirituals en koorwerken voor de kerstperiode. Zo hoort u koorwerken voor de kerstperiode van Engelse en Amerikaanse componisten. Organist Wim Roelfsema begeleidt het koor in een aantal werken op het orgel.

Op het programma staan onder meer het beroemde Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten, het etherische O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen. Van Gustav Holst hoort u Christmas Day, dat bol staat van bekende traditionele kerstmelodieën. Daarnaast zingt het koor een aantal spirituals die een aanstekelijke kerstsfeer oproepen, zoals Witness in een arrangement van Jack Halloran. Bovendien hoort u een tweetal Carols van John Rutter. En u weet: muziek van John Rutter staat garant voor het ultieme kerstgevoel!

Kerst en muziek horen bij elkaar. Sinds mensenheugenis zijn de donkerste dagen van het jaar - de kerstperiode - een aanleiding voor zang en muziek. In de oudheid ging dat gepaard met veel kabaal om de kwade geesten te verjagen. In de "nieuwe" tijd verzamelen de engelen zich met violen en harpen rond het kribbeke van Jezus en zingen over Vrede op Aarde want Christus is geboren. En de mensen zingen mee! In de kerk, thuis en op straat. Heel veel kerstliedjes zijn van generatie op generatie doorgegeven. De liederen zijn zelfs de landsgrenzen overgetrokken en kennen variaties in vele talen.

Musica Vocale staat ruim 25 jaar onder leiding van Rob Vermeulen. Hij neemt het koor mee op avontuurlijke projecten. "Avontuurlijk" niet alleen in letterlijke zin (het koor maakte onlangs een concertreis naar Kroatië), maar ook voor wat betreft het repertoire. De afgelopen jaren zong het koor uitdagend repertoire: van Bach tot Pärt; van Russisch tot Zuid-Amerikaans; meestal a-capella, maar soms met orkest; soms lichte muziek, maar doorgaans klassiek. De komende maanden geeft Musica Vocale, samen met het Oost-Nederlands Kamerkoor, een aantal concerten van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke.