• Miriam Guensberg

    Uitgeverij De Kring

Lezing schrijfster Miriam Guensberg in Airborne Museum op 4 en 14 mei

21-04-2017, 17:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 4 mei 2017, 14:15 tot 17:20

Locatie:

Utrechtseweg 232, Oosterbeek
Airborne Museum
Oosterbeek

De Oosterbeekse schrijfster Miriam Guensberg, die onlangs de roman Het geheim van Audrey H. publiceerde over de Nederlandse oorlogsjaren van filmster Audrey Hepburn, geeft op 4 mei en op 14 mei een lezing in het Airborne Museum.

Lezing 4 mei

De lezing op 4 mei, Dodenherdenking én de geboortedag van Audrey Hepburn, zal in het teken staan van herdenken. Herdenken heeft volgens Guensberg alleen maar zin wanneer je het eigen tijdsgewricht in die herdenking betrekt en ook bereid bent over te gaan tot daadwerkelijke actie voor de behoeftigen van deze tijd. Geheel in de geest van Audrey Hepburn dus, die altijd vond: "Doe iets, hoe summier ook, voor de mensheid. Kijk niet naar goed of fout, help kinderen die van de honger omkomen. Ik geloof niet in gedeelde schuld, maar wel in gedeelde verantwoordelijkheid." De verregaande fascistische sympathieën van haar beide ouders in de Tweede Wereldoorlog en andere pijnlijke ervaringen hebben haar misschien extra aangezet om in haar latere leven tot humanitaire daden over te gaan. Haar inzet voor Unicef was een statement naar de wereld, een pleidooi voor medemenselijkheid, en haar voorbeeld verdient ook nu nog navolging.

Tijdstip: 14.00 uur

Entree: lezing is gratis met entreeticket

Aanmelden: sterk aanbevolen. Mail naar aanmelding@airbornemuseum.nl o.v.v. naam, aantal personen en datum lezing.

Lezing 14 mei

De lezing op 14 mei, Moederdag, zal gaan over de relatie die Audrey Hepburn had met haar moeder, barones Ella van Heemstra, die o.a. met haar fascistische sympathieën en haar echtscheidingen het latere leven van Audrey Hepburn sterk heeft beïnvloed. Het thema van deze lezing zal zijn "Moederliefde versus moederplicht".

Tijdstip: 14.00 uur

Entree: lezing is gratis met entreeticket

Aanmelden: sterk aanbevolen. Mail naar aanmelding@airbornemuseum.nl o.v.v. naam, aantal personen en datum lezing.

Filmbeelden Audrey Hepburn

Beide lezingen zullen gepaard gaan met veel filmbeelden van Audrey Hepburn, onder andere de onlangs opgedoken en unieke beelden van haar werk voor Unicef. Na afloop zal Miriam Guensberg haar roman Het geheim van Audrey H. signeren.

Tentoonstelling 'Moederliefde. Ella & Audrey'

Tot 19 augustus is de spraakmakende, kleine tentoonstelling 'Moederliefde. Ella & Audrey' te zien over Audrey Hepburn en haar moeder Ella van Heemstra. Miriam Guensberg liet zich door het onderzoek van het Airborne Museum inspireren tot het schrijven van Het geheim van Audrey H.