• Helleborussen

    Ans Hafkamp

Lezing Helleborus

12-02-2018, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 februari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Zijpendaalseweg Arnhem 24a, Oosterbeek
Molenplaats (v/h Bezoekerscentrum Sonsbeek)
Oosterbeek

Groei&Bloei Arnhem e.o. organiseert ook dit jaar weer diverse interessante lezingen. De eerstvolgende lezing is op:

Maandag 19 februari 2018 - 20:00 - 22:00 uur

Helleborus, Kerstroos of Lenteroos, de eeuwige favoriet van plantenliefhebbers

door Hans Kramer, kwekerij De Hessenhof, www.hessenhof.nl

Als er één plant de laatste tijd erg in de belangstelling is gekomen is het wel de Helleborus en aan die populariteit lijkt maar geen einde te komen. De bekendste soort is de kerstroos, Helleborus niger, die al eeuwen in cultuur is, maar soms niet tot volle tevredenheid groeit. Natuurlijk wordt ingegaan op dit probleem en wat we eraan kunnen doen. De sterke Helleborus hybride, die jammer genoeg geen officiële Nederlandse naam heeft, geeft nooit problemen.

Lenteroos zou een goede benaming kunnen zijn, omdat deze planten meestal al half februari bloeien. Ze zijn al lang voor de sneeuwklokjes aanwezig en kunnen onze tuinen jaar in jaar uit verfraaien met hun bloemen. De bloemen komen voor in een kleurenspectrum van wit, geel, roze-rood, paars en zwart. De laatste jaren is er enorm gekruist om de kleuren nog spectaculairder te maken en ook dubbele en anemoonbloemige vormen komen voor. Het einde is nog lang niet in zicht en aan de hand van afbeeldingen wordt dieper ingegaan op de laatste stand van zaken.

Ook worden volop ideeën aan de hand gedaan om de Helleborussen te combineren met andere planten, zodat moeilijke schaduwhoekjes, die in het voorjaar saai zijn, wat opgevrolijkt worden.

Locatie: de lezing wordt gehouden in Molenplaats Sonsbeek (voorheen Bezoekerscentrum), Zijpendaalseweg 24 a, Arnhem. T 026-4450660. Voor nadere informatie www.molenplaatssonsbeek.nl

Voor leden van Groei & Bloei is de toegang tot de lezing gratis, inclusief een kopje koffie/thee.

Niet-leden betalen € 5,00.

Tijdstip: aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur inclusief een pauze

Kijk voor alle activiteiten op de website: www.arnhem.groei.nl