• Kerstconcerten Musica Vocale

    Wim Verheul
  • Beate Loonstra (harpiste)

    onbekend
  • Musica Vocale

    Hans Gerritsen

Kerstconcerten rond Britten en Poulenc door Musica Vocale

05-12-2016, 10:51 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 20 december 2016, 20:00 tot vrijdag 23 december 2016, 00:00

Locatie:

Markt 1, Wageningen
Grote Kerk
Wageningen

Voor de echte kerstbeleving kunt u een kerstboom en kransjes in huis te halen. U kunt ook naar het kerstconcert van kamerkoor Musica Vocale!

Na het project "Guilty Pleasures" van afgelopen oktober met kippenvelmuziek en zaligzoete zang sluit Musica Vocale het jaar 2016 af met een klassiek kerstconcert. Op het programma staan bekende en minder bekende werken uit de 20e eeuw. De componisten Benjamin Britten en Francis Poulenc staan hierin centraal.

Zo hoort u Poulenc's Quatre Motets pour le Temps de Noël (een klassieker!) naast diens prachtige Quatre petites prières de Saint François d'Assise voor vierstemmig mannenkoor. De vrouwen van Musica Vocale zingen de bekende Ceremony of Carols van Benjamin Britten. De harpbegeleiding is hierbij in handen van Beate Loonstra, een jonge harpiste die al verscheidene prijzen op haar naam heeft staan.

De teksten voor zijn Ceremony of Carols koos Britten uit een bundel met Engelse Poems uit de 14e en 15e eeuw. Twintig jaar later schreef zijn landgenoot Richard Rodney Bennett zijn Five Carols ook op oud-Engelse teksten. En wellicht putte hij die teksten wel uit dezelfde bundel, want een paar carols zijn op dezelfde tekst. Deze verfrissende en eenvoudige liedjes zijn een eerbetoon aan de Engelse koortraditie uit de middeleeuwen en renaissance, maar wel een 20e-eeuws eerbetoon!

Omdat het voorgaande project "Guilty Pleasures" van Musica Vocale naar meer smaakte, zingt het koor tijdens dit kerstconcert ook enkele guilty juweeltjes van John Tavener en Morten Lauridsen.

UITVOERENDEN

Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen

m.m.v. Beate Loonstra, harp

CONCERTEN

dinsdag 20 december 20:00u, St. Walburgis, Arnhem

vrijdag 23 december 20:15u, Grote Kerk, Wageningen

TOEGANG

Toegangsprijs aan de kerk: € 20,- (studenten € 12,50)

Voorverkoopprijs via de website: € 17,50

INFORMATIE

www.musicavocale.nl

Sjoukje Osinga (secretaris): sjoukje.osinga@gmail.com (0317‐422489)

Minke Hylarides (PR): pr.musicavocale@gmail.com (0318-486089)