• Carnaval 2016

Het feest kan beginnen, de Dwarsliggers zijn er klaar voor!

04-02-2016, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 5 februari 2016, 00:00 tot dinsdag 9 februari 2016, 00:00

Locatie:

Oosterbeek

Vergaderen, zalen opbouwen, knutselen, brainstormen, nog een keer vergaderen... Dit alles is nu geweest en het is tijd voor het grote feest!

Vrijdagochtend begint dit feest al op de scholen, gevolgd door de tieneravond en op zaterdagmiddag de kindermiddag.

Het thema van de tieneravond is dit jaar ''Striphelden'' en van de kindermiddag is dit ''Gein in de trein''. Leuke programma's met optredens, spelletjes en polonaises.

Zaterdagavond is het Zotte Zaterdag en met Celebration Entertainband zal dit zeker een zotte avond worden!

Op Rode Maandag zal de zaal weer rood kleuren en met zanger Wesley Klein, bekend van Popstars, en DJ MenM zal dit ook een spetterende avond worden.

De afsluiting op dinsdagavond zal beginnen met een boerenkoolmaaltijd voor de leden van de Dwarsliggers om zo de laatste avond nog goed door te komen, gevolgd door een Hollandse avond met o.a. een boerenbruiloft, een optreden van zanger Mike Sanders en om 00.00 uur het bekende haringhappen.

Kortom... De Dwarsliggers hebben weer hun best gedaan om er een goed programma neer te zetten en hopen velen van jullie te mogen ontvangen tijdens deze carnavalsactiviteiten!

Het volledige programma kunnen jullie terugvinden op www.dwarsliggers.com of op onze Facebookpagina: C.V. de Dwarsliggers

Sleuteloverhandiging

Op zaterdagmiddag 6 februari aanstaande is de eerste sleuteloverhandiging in nieuwe stijl en wel in het hart van Eusterbeek op Plein 1946.

Aldaar zullen Prins René de Tweede en Page Jaimie de sleutel van Oosterbeek overhandigd krijgen van de Burgemeester.

Als ze dan de sleutel hebben is dat direct een mooie gelegenheid om een nieuw symbool van het carnaval in Eusterbeek te onthullen: ''Jan de Stoker''.

De afgelopen weken is Jan, de stoker van de Trein der Dwarsliggers, langzaam tot leven gewekt. De komende dagen zal hij verder aangekleed worden. Jan beschikt over de bijzondere eigenschap dat hij naast het stoken van de stoomtrein ook het feest behoorlijk kan opstoken.

Tijdens de carnavalsdagen zal hij vanaf Plein 1946 waken over de carnavallisten.

Wij zouden het fantastisch vinden om zoveel mogelijk belangstellenden te mogen verwelkomen op zaterdag 6 februari om 13.30 uur op Plein 1946.

De sleuteloverhandiging duurt tot 14.00 uur waarna we gezamenlijk vertrekken naar ''het Proathuus'' Lebret voor de kindermiddag.