• Hanneke Rouw

    Hanneke Rouw

Hanneke Rouw speelt voorjaarssonates

04-04-2018, 17:02 | Lezersnieuws | Jos de Geest

Datum:

zondag 6 mei 2018, 15:00

Locatie:

Rozansteeg 3
EventTheater Concertzaal Oosterbeek
Oosterbeek

Zondag 6 mei, speelt celliste Hanneke Rouw begeleid door pianiste Eva van den Dool de energieke voorjaarscellosonate van Camille Sint Sa?ns in de Concertzaal Oosterbeek.

Hanneke Rouw (1987) begon al op haar achtste levensjaar met het spelen van de cello en kreeg op jonge leeftijd een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.

Na een studie microbiologie besloot Hanneke Rouw zich toch op haar passie de cello te storten en studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw), wat is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Eva van den Dool6 mei 2018 in Concertzaal Oosterbeek Eva van den Dool (1980) volgde haar bachelor- en master studie klassieke piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Ze volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam, Jean-Philippe Collard en Muza Rubackyte.

Eva is een pianiste die een grote affiniteit met kamermuziek heeft. Tijdens en na haar conservatorium studie heeft zij zich ontwikkeld op dit gebied en dit resulteerde in vele concerten in kamermuziekverband. Ze begeleid regelmatig jonge talenten bij o.a. concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het Van Weely vioolconcours.

Het programma zondag 6 mei bestaat uit: Saint-Sa?ns, Cello Sonate I in c klein, Op. 32 Allegro Andante Tranquillo e sostenuto Allegro Moderato

Saint-Sa?ns, Cello Sonate II in F groot, Op. 123 Maestoso, largamente Scherzo con variazioni Romanza, poco adagio Allegro non troppo, grazioso

zondag 6 mei 2018, Concertzaal Oosterbeek Aanvang 15:00 uur en de zaal gaat open om 14:30 uur Entree aan de zaal ? 15,00 Voorverkoop online ? 12,50 of bij Boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek Bij de entreeprijs is inbegrepen koffie/Thee in de pauze en drankje na afloop tijdens de Meet & Greet met Hanneke Rouw en Eva van den Dool.