• Gabriel e a montanha

    September Film Distribution

Filmhuis Oosterbeek: Gabriel e a montanha

19-08-2018, 16:51 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

vrijdag 24 augustus 2018, 21:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont op 24 en 26 augustus ?Gabriel e a montanha?

In 2009 wordt op de berg Mulanje in Malawi het dode lichaam van Gabriel Buchmann gevonden. Hij is op mysterieuze wijze verongelukt tijdens een gehaaste klim. De Braziliaanse idealistische student had besloten voordat hij aan zijn studie zou beginnen, eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. In dit drama zien we de laatste 70 dagen van zijn leven waarin hij een reis maakt door Tanzania, Zambia, Malawi en Kenia.

Braziliaanse filmmaker Felipe Barbosa brengt met Gabriel e a montanha een ode aan zijn schoolvriend Gabriel Buchmann. Een roadmovie en autobiografie die niet alleen reflecteert op het verlies van een vriend, maar ook op de vluchtigheid van het rugzaktoerisme.

Met behulp van locals die Gabriel tijdens zijn reist ontmoet heeft, maakte hij een reconstructie van zijn tocht door Afrika. Een aantal van die locals spelen ook zichzelf in de film.

Deze film is te zien Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 24 augustus om 21.00 uur en op zondag 26 augustus om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl