• De route die de jongerenvertegenwoordigers zullen afleggen om zoveel mogelijk input te verzamelen voor de VN

    NJR

Fietsen voor het klimaat!

06-06-2018, 11:18 | Lezersnieuws | Isabella van der Gaag

Datum:

maandag 11 juni 2018, 00:00 tot dinsdag 12 juni 2018, 00:00

Locatie:

gehele stad
Wageningen

Talanoa dialoog: de rol van jongeren in klimaatverandering - Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling fietsen dwars door Nederland om input voor de VN te verzamelen

De VN Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en werkgroep Jong & Duurzaam gaan in de week van 11 t/m 15 juni dwars door Nederland fietsen om zoveel mogelijk jongeren te spreken over klimaat en duurzaamheid. Deze ?Talanoa dialoog? zullen zij voeren om zoveel mogelijk input te verzamelen om over te dragen aan Mark Rutte en uiteindelijk mee te nemen naar de VN klimaattop in Polen.

Wat is de rol van Nederlandse jongeren in klimaatverandering? En hoe kan hun mening het beste gehoord worden? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de fietsweek van 11 t/m 15 juni. Hier zal input worden verzamelt van jongeren uit heel Nederland voor de Verenigde Naties. De week zal starten in Nijmegen en de tussenstops zijn Wageningen, Utrecht, Woerden, Gouda en Rotterdam. Hier zullen zij langs zoveel mogelijk scholen, jongerencentra, jongerenpartijen, universiteiten, kerken en moskee?n gaan om daar in gesprek te gaan met de mensen van de toekomst!

In Wageningen zullen de jongerenvertegenwoordigers op maandag 11 juni het Melkhuisje, de burgemeester, de studentenraad van de Wur en ?t Oude Bijenhuis bezoeken. Op dinsdag 12 juni zullen zij langs de school Pantarijn gaan en nog een dialoog voeren op de universiteit, waarna zij de fietstocht zullen voortzetten richting Utrecht. De week zal eindigen in Den Haag, waarbij de input van de hele week zal worden overhandigt aan klimaatgezant Marcel Beukenboom ?n niemand minder dan onze minister president, Mark Rutte. Daarnaast zal NOS op 3 de fietsweek volgen!

Tijdens de fietsweek zal er ook een online dialoog plaatsvinden met polls, video?s, vlogs en interviews die de mening van jongeren zullen laten horen. Bekijk deze video waarin Martijn en Emma, de jongerenvertegenwoordigers, toelichten wat ze precies gaan doen: