• Jeugd bedenkt en bouwt haar eigen projecten

    pr.

Eerste Tech Play Ground gemeente Renkum

31-03-2017, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 7 april 2017, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Europaweg 11, Renkum
Huis van Renkum
Renkum

Op vrijdag 7 april kunnen kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek hun hart ophalen. Dan krijgen jongeren tussen de 7 en 14 jaar de kans om te experimenteren met technologie. Ze kunnen dan van 15.00 tot 17.00 uur in het Huis van Renkum terecht bij de door Dynamo Jeugdwerk opgezette Tech Play Ground. Zo zijn er 3D pennen aanwezig, kunnen ze bouwen met Lego Wedo, robots maken met Lego Nxt en kunnen zelfs micro-bits worden geprogrammeerd. Uiteraard zijn ouders van harte welkom om mee te kijken.

Techniek

Dynamo Jeugdwerk (netwerkpartner van Renkum voor Elkaar) gelooft in talent van jeugd tussen de 4-27 jaar door te inspireren op leefwerelden waar de jeugd in beweegt. "Vervolgens willen we deze groep een leerervaring meegeven om zichzelf te ontwikkelen", aldus jeugdwerker Kevin Moorees. "Techniek is naast sport, cultuur en gezondheid één van die leefwerelden waarbinnen Dynamo Jeugdwerk actief is."

"We leven in een wereld vol met technologie, waar ook deze groep dagelijks mee te maken krijgt.

De beroepen veranderen snel en technologische kennis is van belang voor het perspectief als het gaat om onderwijs en werk. Technologie zal voor alle jeugd bereikbaar moeten zijn.

Met deze laagdrempelige activiteit kan ieder kind, ongeacht zijn of haar budget, een kans krijgen om technologie te ontdekken. Als de jeugd warm gelopen is, willen we een structurele Tech Play Ground opzetten in de gemeente Renkum. Dit mooie initiatief wordt dan onderdeel van de infrastructuur."

Deelname aan de Tech Play Ground geheel kosteloos. Deelnemers dienen zich wel aan te melden door een mail te sturen naar Kevin Moorees (k.moorees@dynamojeugdwerk.nl).