• de band Zout

    Zout

Een avond muziek, zang en verhalen door ervaren artiesten en jong talent

21-01-2017, 11:23 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 2 februari 2017, 20:15 tot 22:30

Locatie:

Molenstraat 6, Wageningen
Café Loburg
Wageningen

Op donderdag, 2 februari is er weer een Cultureel Café in café Loburg. Het programma begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Terwijl het publiek binnendruppelt en alvast een drankje bestelt, zorgt Anna Kluen voor sfeer met haar Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek. Daarna begint het gevarieerde hoofdprogramma met onder meer Stadsdichter Martijn Adelmund. Hij draagt gedichten voor over Wageningen en over wat hij meemaakt in zijn eigen leven.

Leerlingen van 't Venster laten deze avond horen wat zij kunnen met hun gelegenheidsbandje Peculiar. Hun repertoire bestaat uit soul en songs van John Mayer.

Het Cultureel Café heeft een aantal vaste onderdelen, en één daarvan is de column van Jean Gardeniers. Hij deelt daarin zijn kijk op het nieuws en is niet bang om prikkelende vragen op te werpen.

Ook heel Wagenings is het optreden van a-capellakoor Punt Uit. Het koor bestaat gemiddeld uit 25 leden en zingt met evenveel plezier klassieke werken, middeleeuwse liederen, popsongs en volksliederen die worden geschreven of bewerkt door dirigent Herman Groenestein.

Keramiste Angelie Toonen van vertelkring Eva Luna zorgt deze avond voor een sfeervolle bijdrage met het verhaal "Achter de Bergen" van Jan Boerboom. Zij wordt op de achtergrond muzikaal begeleid door Elly Nijenhof en Geert Jacobs op fluit.

Elk Cultureel Café wordt afgesloten met een band waarop gedanst kan worden. De band Zout was al eerder te gast en speelt liedjes over vrolijk verval en romantiek met een randje in de vorm van Nederpop, folk en rock. Zout is zout, maar ook zoet, zuur en bitter. Als je naar huis gaat proef je het zout nog even... en glimlacht.

Het volgende Cultureel Café is op donderdag, 2 maart, in café Loburg, hoek Herenstraat/Molenstraat Wageningen. www.cultureelcafé.eu.