• vrijdag 13 oktober: de Stem van Renkum in GB Dorpscafé

    GemeenteBelangen Renkum
  • Politieke keuzes raken je omgeving: laat je stem horen op 13 oktober

    GemeenteBelangen Renkum

Dorpscafé voor inwoners en politiek

08-10-2017, 21:01 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 19:45 tot 22:00

Locatie:

Weverstraat 24, Oosterbeek
Kreek
Oosterbeek

Politieke partij GemeenteBelangen Renkum gaat vrijdag 13 oktober weer in gesprek met inwoners en ondernemers in het GB Dorpscafé. Om het gesprek op gang te helpen zijn er stamgasten die hun verhalen en ervaringen delen. Rode draad dit keer: laat je stem horen aan de politiek.

Stamgast Frans van Daal namens Dorpsbelang Wolfheze laat horen hoe je als belangengroep jarenlang moet knokken om je wensen op de politieke agenda te krijgen en een resultaat te boeken.

Specialist op het gebied van retail en internetmarketing, hoogleraar Cor Molenaar, geeft aan wat een gemeentelijke visie betekent voor ondernemers, inwoners en de leefbaarheid van een dorp. Gaat een verplaatsing van supermarkten en een garage met betaald parkeren het centrum van Oosterbeek nu wel of niet versterken?

Stamgast Wilfried ter Woerds van Oranjevereniging Oosterbeek deelt zijn ervaringen rondom het organiseren van evenementen. Wat mag je als goedwillende vrijwilliger verwachten van de lokale overheid?

Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem: "het Dorpscafé is een lekker informeel concept. We moeten veel meer gebruik maken van de kennis die in onze dorpen zit. Daarom trekken we met Team GB letterlijk de dorpen in en luisteren naar 'de stem van Renkum'. Andersom wil ik ook inwoners oproepen om vaker dan eens in de vier jaar hun stem te laten horen. Voel je dus vooral welkom vrijdag in ons Dorpscafé."

Door het combineren van kennis en ervaringen kan je sneller en beter ideeën uitwisselen en nieuwe mogelijkheden ontdekken om aan een prettigere leefomgeving te werken.

Daniëlle van Bentem: "En dat levert waardevolle informatie op die we als politieke partij meenemen. Voor Team GB is het directe contact met inwoners, verenigingen en ondernemers onontbeerlijk om te weten wat er leeft en welke behoeftes er zijn."

GemeenteBelangen nodigt inwoners en ondernemers uit om vrijdag 13 oktober hun stem te laten horen en mee te komen praten in ontmoetingscentrum De Kreek, Weverstraat 24 te Oosterbeek.

Toegang is gratis, inloop vanaf 19.45 uur en het thema wordt besproken van 20.00 tot circa 22.00 uur. Team GB zorgt voor koffie en thee, een drankje en bitterballen. Via de site www.gbdorpscafe.nl is dit initiatief ook te volgen.