• Vrijwilligers aan de slag in de wijngaard in het voorjaar

    Esther Schoenmaker

Doe mee met NLdoet bij Wagenings Wijngoed

01-03-2018, 16:50 | Lezersnieuws | Laura van den Boogaard

Datum:

vrijdag 9 maart 2018, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Tegenover Geertjesweg 55
Wagenings Wijngoed
Wageningen

Tijdens de actiedagen van NLdoet op 9 en 10 maart kunt u het Wagenings Wijngoed helpen met het vernieuwen van de wijngaard. De wijngaard vervangt een deel van de oude Regent druiven. Voor deze klus kunnen de vaste vrijwilligers in de wijngaard uw extra hulp heel goed gebruiken. Doet u mee?

Vrijwilligers zijn voor het Wagenings Wijngoed van onschatbare waarde en van essentieel belang voor het voortbestaan. Aan de andere kant levert het werken in de wijngaard voor de vrijwilligers ook veel plezier en voldoening op. Hoe heerlijk is het om in alle rust aan de rand van het bos in de beschutte wijngaard met de wijnranken bezig te zijn. De werkzaamheden op 9 en 10 maart: We graven de grond om de oude wijnstok weg en laten onze tractor het zware werk doen, dat wil zeggen de plant uit de bodem trekken. We werken in twee sessies: van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur. Voor elke sessie zoeken we circa 10 vrijwilligers. Verzoek: Breng een stevige spade mee als u die heeft. Er is gratis koffie en thee en als dank ontvangt u na afloop een (zelf)gerooide druivenrank. Van harte welkom!

Meld u aan bij NLdoet voor vrijdag (www.nldoet.nl/klus/37982) of zaterdag (www.nldoet.nl/klus/37978). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Schoenmaker, E wijngaard@wageningswijngoed.nl, M 06 111 365 62. Kijk op onze website voor meer informatie www.wageningswijngoed.nl.