• The Longs Season

    Cinema Delicatessen

Documentaire The Long Season in Filmhuis

29-04-2018, 23:02 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

woensdag 16 mei 2018, 20:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont in samenwerking met de stichting Scarabee op woensdag 16 mei de documentaire ?The Long Season?

In Libanon leven momenteel zo?n 1,2 miljoen Syri?rs. Veel tentenkampen, met soms niet meer dan honderd mensen, staan in de Begaa Vallei tussen Damascus en Beiroet. The Long Season richt zich op ??n tentenkamp in een enorm landschap van nederzettingen.

Door anderhalf jaar tussen de families te wonen, weet Leonard Retel Helmrich een indringend beeld te schetsen van het leven in het kamp. Dit deed hij eerder bij zijn bekroonde Indonesi?-trilogie De stand van de zon (2001), Stand van de maan (2004) en Stand van de sterren (2010).

Hij laat je kennis maken met schooljuf Maria, die moet kiezen tussen haar eigen pad volgen of haar vaders wens gehoorzamen en thuis in Raqqa trouwen. En met de kinderen die spelen met een flipperkast, gemaakt door de leraar Hamoud van een bord, nagels en elastiek. Alle kampbewoners worden voortdurend geconfronteerd met het dilemma terugkeren of blijven.

Deze documentaire is te zien Filmhuis Oosterbeek op woensdag 16 mei om 20.00 uur. Kaarten bestellen kan via www.filmhuisoosterbeek.nl