• is dit ongezond?

    pixabay

Debatavond over houtrook, overlast en gezondheid

20-09-2017, 09:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 5 oktober 2017, 19:30 tot 22:15

Locatie:

Markt 22, Wageningen
stadhuis Wageningen
Wageningen

Platform Duurzaam Wageningen organiseert donderdagavond 5 oktober 2017 in het Stadhuis van Wageningen een debatavond over houtrook, overlast en gezondheid.

Veel mensen hebben hinder van houtrook van een open haard of houtkachel van hun buren, volgens het centraal bureau van de statistiek meer dan 11% van de inwoners van Nederland. Plaatselijk kan dat hoger liggen.

Maar niet alleen de buren, ook de stoker zelf loopt gezondheidsrisico's door het fijnstof en de schadelijke stoffen in de rook. Er bestaan voor het plaatsen van houtkachels in Nederland geen wettelijke regels, maar wat kan de gemeente doen om deze overlast te voorkomen of te verminderen?

Kunnen we gezondheidsrisico's en overlast verkleinen door anders te stoken? :

Op 5 oktober zal er een spreker van het Longfonds uitleg geven over de gezondheidsrisico's. Iemand van de gemeente Amersfoort vertelt welke maatregelen zij willen nemen. Ook zal er een spreker zijn over hoe je kunt stoken met zo min mogelijk uitstoot. Wethouder Lara de Brito zal haar visie geven op het onderwerp.

In het 2e gedeelte van de avond zal er een plenaire discussie plaats vinden. Het is dan mogelijk vragen te stellen aan de sprekers en de politiek. De Wageningse raadsleden worden ook uitgenodigd.

De avond begint om half acht, zaal open vanaf 7 uur. Toegang is gratis.