• Lekkers uit de historische moestuin proeven

    AR Neuteboom
  • Kasteel Doorwerth

    AR Neuteboom

Dag van het kasteel

22-04-2016, 11:52 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 16 mei 2016, 11:00 tot 17:00

Locatie:

Doorwerth

In de middeleeuwen ontstonden kastelen als plekken waar veilig gewoond kon worden. Ook functioneerden ze bij uitstek als plaatsen waar recht werd gesproken, feesten gehouden en hoge gasten ontvangen. Toen ze hun verdedigende functie verloren, werden de imposante kastelen verbouwd tot aangename buitenhuizen, omgeven door mooie parken en tuinen. Daar kon aangenaam gewandeld worden, gejaagd en feestgevierd. Regelmatig werden vrienden en kennissen uitgenodigd te genieten van muziek en toneel. Ook u bent van harte welkom dit te ervaren. Het thema dit jaar is Proef het Verleden.

Zet je zintuigen op scherp op kasteel Doorwerth

Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar roddelende kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan 't werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zelf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel.

In de moestuin vertellen vrijwilligers graag en enthousiast over de bewerking van 'hun' moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd voor de familie op het kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel oude recepten uit.

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. De imkers van Imkervereniging de Korenbloem beheren de stal op het kasteelterrein en laten de bezoekers kennis maken met de wondere wereld van de bij.

Proef ook de heerlijke sappen uit de boomgaarden van GLK, verwen jezelf met kasteel Doorwerth zeep gemaakt met was van de imkers en kruiden uit de tuin, of geniet van een lekkere gerechten in Kasteelcafé de Zalmen.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur (laatste toegang kasteel 16.00 uur)

Entree: € 9,50, kinderen t/m 12 jaar € 5,25, donateurs GLK gratis op vertoon van jaarkaart. Buitenterrein gratis.