• Russische zang

    Wim van Bokhorst

Cursus zanglessen en stemcoaching volgens de eeuwenoude Russische natuurmethode

02-01-2018, 16:10 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 15 januari 2018, 19:00 tot maandag 9 april 2018, 00:00

Locatie:

Richtersweg Richters, Doorwerth
Wijkcentrum Pomhorst
Doorwerth

In Wageningen geeft zangpedagoge Irina Raspopova een cursus authentieke Russische zang volgens de eeuwenoude Russische natuurmethode. De cursus bestaat uit 10 lessen in koorverband en is toegankelijk voor beginners en gevorderden. Er is geen zangervaring vereist.

Tijdens de cursus worden diverse prachtige Kozakkenliederen, Russische en Oekraïense religieuze en folkloreliederen ingestudeerd in een gezellige groep. Daarbij is veel ruimte voor ontwikkeling van elke individuele stem. Ook zonder zangervaring is dit een bijzondere ervaring!

De meeste liederen zijn a capella. Voor liederen met begeleiding verleent Grigoriy Bogomolnyi zijn medewerking op de accordeon. Irina bespeelt zelf de balalaika.

Irina Raspopova is artistiek leidster van 3 zanggroepen in Wageningen en in Utrecht, etnografe, dirigente en zangpedagoge, specialiste in regionale stijlen van Russische folklore. Zij is geboren in Voronezh, Zuid-Rusland. Van vaders kant stamt ze af van de Don-Kozakken. Als kind zong ze met haar moeder en zusters in het familie-ensemble. Ze is afgestudeerd aan het staatsconservatorium te Voronezh en de Universiteit van Cultuur in Moskou.

Adres: Wijkcentrum Pomhorst, Pomona 562, 6708 CV Wageningen

Tijd: Vanaf Maandag 15 januari 2018 om 19.00 - 20.15 uur.

Kosten: € 80 voor 10 lessen in koorverband; de eerste proefles is gratis.

Informatie en opgave bij:

Irina Raspopova, telefoon 06-15147414

raspopova@gmail.com of www.zarjanka.com