• Alexander Warenberg

    Andy Doornhein
  • Yang Yang Cai

    Merlijn Doomernik

Concert rijzende sterren Alexander Warenberg en Yang Yang Cai in Oosterbeek

04-01-2018, 16:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 14 januari 2018, 15:00 tot 17:30

Locatie:

Benedendorpsweg , Oosterbeek
Oude Kerk, Oosterbeek
Oosterbeek

Yang Yang Cai (piano) en Alexander Warenberg (cello) geven zondag 14 januari om 15.30 uur een concert in de Oude Kerk van Oosterbeek. Op het programma staan werken van Debussy, Sjostakovitsj en Rachmaninov.

Rijzende sterren zijn er bij bosjes, maar het moet heel raar lopen willen Alexander Warenberg en Yang Yang Cai niet heel groot worden.

Veel nationale en internationale prijzen voor Warenberg en Cai

Alexander Warenberg (1998) speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn oom. Vanaf zijn achtste tot zijn achttiende jaar kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Nu studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn. Warenberg: "Ik ging met mijn vader mee naar concerten, soms zelfs op tournee. De cellogroep trok me dan altijd het meest. Tegenzin in het studeren, nee, daar heb ik nooit last van gehad".

Afgelopen oktober won Alexander de eerste prijs en de publieksprijs op het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam. Daarnaast is hij eersteprijswinnaar van het internationale celloconcours 'Antonio Janigro' in Kroatië en won hij eerste prijzen op het Britten cello concours, het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent en het Prinses Christina Concours.

Yang Yang Cai (1998) begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. In 2006 won ze de tweede prijs op het Nationale Concours Jong Muzikaal Talent. In 2008 won ze de eerste prijs van het Internationaal Steinway Concours en mocht daarna Nederland al vertegenwoordigen in Hamburg. Daarna bleven de prijzen zich maar opstapelen: de eerste prijs in het Internationaal Steinway Concours in 2012, de tweede prijs van het Prinses Christina Concours in 2013, en op het YPF-concours in november 2013 won ze de eerste prijs in de jongste categorie. Ze heeft masterclasses gehad van Jean-Claude van den Eynden, Boris Berman, Matti Raekallio, Paolo Giacometti en anderen.

Reserveren

Het concert is op zondag 14 januari 2018 in de Oude Kerk, Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek. Aanvang 15.30 uur (kerk open vanaf 15.00 uur). Toegang is €18,- Gelrepas €2,50 en jongeren tot en met 18 jaar gratis. Meer informatie www.concertenoudekerk.nl.

Reserveren kan via secretariaat@concertenoudekerk.nl .