• BlacKkKlansman

    Universal Pictures International

BlacKkKlansman in Filmhuis Oosterbeek

06-10-2018, 22:54 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

vrijdag 12 oktober 2018, 21:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont op 12 en 14 oktober ?BlacKkKlansman?

Tegen de achtergrond van sociale veranderingen en de strijd voor gelijke rechten begin jaren ?70, meldt Ron Stallworth (John David Washington) zich als de eerste Afro-Amerikaanse agent in Colorado.

Als beginneling is hij vastberaden zichzelf te bewijzen en komt daarom met een ambitieuze missie: infiltreren in de lokale Ku Klux Klan. Wanneer hij zich aan de telefoon voordoet als witte racistische extremist, lukt het hem om uitgenodigd te worden tot de gemeenschap.

Collega Flip (Adam Driver) neemt de face-to-face ontmoetingen met de KKK-leden op zich en doet zich daar voor als Stallworth. Samen proberen ze voor de ondergang van de KKK te zorgen.

Het waargebeurde ?Blackkklansman? ging in premi?re op het filmfestival van Cannes en werd bekroond met de prestigieuze Grand Prix. Lee baseerde zijn film op de autobiografie Black Klansman van Ron Stallworth en steekt zijn boosheid over racisme in hedendaags Amerika niet onder stoelen of banken.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 12 oktober om 21.00 uur en op zondag 14 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl