• The Great Charm

    Willem Gimbergh

Barokconcert Oosterbeek The Great Charm

10-11-2018, 16:39 | Lezersnieuws | Quintijn Hoogenboom

Datum:

zondag 25 november 2018, 15:00

Locatie:

Wilhelminastraat 10
Remonstrantse Kerk
Oosterbeek

Het ensemble ‘The Great Charm‘ geeft op zondag 25 november in de Remonstrantse Kerk te Oosterbeek een concert met muziek uit de 17e en 18e eeuw.

De musici: Gudrun Herb, blokfluiten en traverso; Baldrick Deerenberg, blokfluiten; Frank Wakelkamp, viola da gamba en Pauline Schenck, klavecimbel. Het thema van het concert is “Anderhalve eeuw Duitse barokmuziek, met Bach als middelpunt“, met werken van J.S. Bach, W.F. Bach, J. Pachelbel, J.H. Schein, C.H. Graun en G.Ph. Telemann.

Het programma begint met verschillende koralen, die door voorloper J.H. Schein en zoon W.F. Bach in prachtige composities zijn verwerkt. De beroemde orgeltriosonates heeft vader Bach als lesmateriaal voor deze zoon Friedeman gecomponeerd. The Great Charm speelt één van deze triosonates in een eigen instrumentatie. In de sonates van achtereenvolgens voorloper Pachelbel, tijdgenoot en gewaardeerde collega Telemann en modernist Graun hoort u een duidelijke ontwikkeling qua stijl. De musici werken al jaren samen en hebben zich allen zowel solistisch als in kamermuziekensembles onderscheiden, o.a. het Huelgas Ensemble (Paul van Nevel), Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe), de Nederlandse Bach Vereniging, Concerto d’Amsterdam en Currende.

Oosterbeek, 25 november, 15 uur

Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek

Entree €10, tot 18 jaar gratis

Website: thegreatcharm.com en qh.antenna.nl/muziek