• Perles Sonores, Dominica Eyckmans , Pauline Schenck, Robert de Boer

    Willem Gimbergh

Barokconcert Oosterbeek door Perles Sonores

11-02-2018, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 18 februari 2018, 15:00 tot 16:00

Locatie:

Wilhelminastraat 10, Oosterbeek
Remonstrantse Kerk
Oosterbeek

Dit concert van Perles Sonores is het laatste concert in dit winterseizoen van de serie Barokconcerten in Oosterbeek, Remonstrantse Kerk.

Voor u spelen en zingt Perles Sonores:

- Dominica Eyckmans, altviool/zang

- Pauline Schenck, klavecimbel/orgel

- Robert de Boer, trompet

"Na vele jaren samen musiceren in het Van Wassenaer Consort ontstond de wens om als trio onze solistische capaciteiten meer te ontplooien. De niet voor de hand liggende combinatie van altviool/zang, trompet en klavecimbel/orgel schept een wereld vol verrassingen, interessante uitdagingen en fascinerende mogelijkheden. Door onze inventiviteit en compositorische kwaliteiten worden o.a. bekende werken in een nieuw jasje gestoken."

Perles Sonores betekent klankparels. Een begrip dat enigszins uit de barok stamt. Maar naast barokmuziek zijn er ook eigentijdse klankparels toegevoegd.

Werken van onder andere Händel, Bach en Telemann zullen ten gehore worden gebracht en als klankparels in het gehoor blijven naklinken.

De eigentijdse klankparels betreffen drie nieuwe composities van Dominica Eykmans. Zij liet zich bij deze stukken inspireren door werken van Bach. Dominica speelt in deze stukken altviool maar zingt ook! U kunt al een voorproefje horen in deze opname: https://youtu.be/V9_wlVd0bUQ .

zondag 18 februari 2018, 15 uur

Toegang: 10 euro, tot 18 jaar gratis

Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek

Zie ook http://qh.antenna.nl/muziek/