• Plezier in veilig fietsen

    Jannie Bunk

3-wielfiets probeer dag: 17 februari 2018 in Doelum

08-01-2018, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 februari 2018, 10:00 tot 14:00

Locatie:

Hogenkampseweg 45, Renkum
DOELUM sporthal in Renkum
Renkum

DRIEWIELFIETS, ONTDEK 'M

op zaterdag 17 februari 2018

van 10.00 tot 14.00 uur in Doelum, Renkum

gratis en vrijblijvend

Op zaterdag 17 februari 2018 is er voor alle belangstellenden in Renkum en wijde omgeving alle gelegenheid om in de sporthal DOELUM een variatie driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken.

De Oosterbeekse fietsdocent die de driewielfiets onder de aandacht wil brengen van senioren als keuze om veilig mobiel en in beweging te blijven, legt uit:

"Het gevoel van vrijheid dat dit gezonde rijwiel brengt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Blijven fietsen, dat kan met de driewielfiets. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je nu afleren om je evenwicht te willen bewaren. Daar kan een vrijwilliger, zoals ik, bij helpen."

De Fietsersbond is op 17 februari present. Met hun campagne Van 2 naar 3 wil de Fietsersbond de veilige driewielfiets voor senioren promoten. Zie de website: https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/driewielfiets/

Ivo vervolgt: "Die dag zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Er is ook een gemoduleerde driewielfiets, die laat zien dat je eigen (elektrische) fiets omgebouwd kan worden. Dan wordt het achterwiel vervangen door een module van twee achterwielen (geen zijwielen). Het overwegen waard. Maar wie weet dat nou?"

Benieuwd ? Kom dan op 21 april tussen 10.00 en 14.00 uur naar DOELUM

Liefst tevoren (in verband met de organisatie) even aanmelden bij Ivo Smit:

Fietsdocent.ivo@gmail.com