• tedwalker.nl - BVDW
  • tedwalker.nl - BVDW

Dode en twee gewonden bij brand in jachthaven van Wageningen

WAGENINGEN In de jachthaven van Wageningen heeft vrijdagmiddag brand gewoed. Bij die brand zijn twee personen gewond geraakt en een persoon is overleden. ,,Er is brand in een boot ontstaan. Die brand is gedeeltelijk overgeslagen naar een tweede boot. Die boot is losgemaakt en het water op geduwd. Beide boten zijn inmiddels geblust. Twee personen liepen brandwonden op. Een derde persoon werd vermist. Dit slachtoffer is inmiddels gevonden. Helaas is deze persoon overleden'', meldt woordvoerder van de veiligheidsregio Allard Schimmel. ,,Er werd na de melding direct hoog opgeschaald omdat het niet duidelijk was of er nog mensen aanwezig waren in de schepen'', aldus de woordvoerder. 

Voor het incident zijn meerdere eenheden van de brandweer ingezet, is de traumahelikopter aangestuurd en kwam ook de brandweerboot vanuit Doorwerth ter plaatse. Een van de twee gewonden werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit onderzoek van de recherche en forensische opsporing is inmiddels gebleken dat er geen sprake is van brandstichting, maar dat het incident een noodlottig ongeval was. 

112