• Marco Vellinga

Vredeberg Kamermuziekserie

Advertorial

OOSTERBEEK Al meer dan 30 jaar timmert Stichting Kamermuziek Oosterbeek aan de weg met een kwalitatieve concertserie. Jarenlang was de raadzaal het decor van fijngevoelige klassieke muziek. Sinds twee jaar is de Vredebergkerk 'the place to be' voor deze bijzondere serie kamermuziek voor een breed publiek. Even wegdromen in een passende entourage. Donderdag 28 september start het 31e muziekseizoen.

Voorzitter Jacinta Molijn, zelf contrabassiste bij het Gelders Orkest, over de betekenis van kamermuziek: ,,Als ik nadenk over wat voor mij de betekenis is van een kamermuziekserie, die al lang onafgebroken bestaat, is het de rijkdom aan muziekwerken die door al die concerten levend blijft. Ons trouwe publiek beseft dat ook en weet dat als geen ander te waarderen. Daarom zetten we ons met de Stichting Kamermuziek Oosterbeek met veel plezier in voor weer een nieuw seizoen." 

TALENT

Een aantal highlights van de compacte serie van vijf concerten: kwaliteit, diversiteit en veelzijdige bezettingen. Penningmeester Joop van den Akker: ,,Wat onze opzet ook kenmerkt is continuïteit. We voelen weinig behoefte om te tornen aan het concept. Wat goed is, is goed. Wij houden liever vast aan wat we al jaren doen, zonder overigens achterover te gaan leunen. Daarbij zijn we altijd op zoek naar dat nieuwe jonge talent zoals violiste Janine Jansen. Zij trad al voor ons op toen zij nog een aanstormend talent was. Vaak zie je dan jonge talenten een solocarrière starten." 

KWALITEIT

Hoezo veelzijdigheid? Komend seizoen trakteert de stichting het grotendeels Oosterbeekse publiek op een klassiek pianotrio, een kleurrijk houtblazerstrio, de koperklank van een trombonekwartet, solocello met piano en tot slot een gitaarduo. ,,We selecteren doelbewust en letten op veelzijdigheid. Vijf concerten gedurende een seizoen (altijd donderdagavond) lijkt weinig, maar er komt veel researchwerk bij kijken. Bovendien zeggen wij liever: kwaliteit boven kwantiteit."

Het bestuur is blij met de zaal van de Vredebergkerk. Het oogt mooi en de ruimte leent zich voor een fraai concert. Bovendien draagt de goede akoestiek bij aan de beleving van de klassieke muziek. Molijn: ,,Verder is het dicht bij huis en parkeren is geen probleem."

Van den Akker: ,,Vrienden van de stichting en diverse bedrijven maken de jaarlijkse serie mede mogelijk. Daar zijn wij hen zeer dankbaar voor." 

START

Eerste concert. Donderdag 28 september. Theodora Geraets met haar pianotrio Turmalin. Aanvang 20.00 uur. Entree 17,50 euro. Kaarten verkrijgbaar bij (twee weken voor ieder concert) boekhandel Meijer & Siegers, via de website en op de avond van het concert in de Vredebergkerk. Ook zijn er nog abonnementen a 65 euro verkrijgbaar. 

Stichting Kamermuziek Oosterbeek. Internet: www.kamermuziekoosterbeek.nl  E-mail: info@kamermuziekoosterbeek.nl. Telefoon: 026-4437437.