• Foto: Team 470

Zegers en Van Veen grijpen naast medailles bij WK Thessaloniki

DOORWERTH De 470-zeilsters Afrodite Zegers uit Doorwerth en Anneloes van Veen, van Team Delta Lloyd, zijn er zaterdag tijdens het WK in Thessaloniki niet in geslaagd nog een podiumplaats te bemachtigen. Voor de laatste race, de zogenaamde Medal Race, bezette het duo de vierde plaats. Na een redelijke start zakten Zegers en van Veen echter steeds verder weg in het sterke deelnemersveld. Een tiende plaats was uiteindelijk het maximaal haalbare. Daardoor eindigden de zeilsters het WK ook op de zo ondankbare vierde plaats.

 

VECHTEN Hoewel dit zeker geen slecht resultaat was, was het voor het Nederlandse duo, dat voor de het veroveren van de wereldtitel naar Thessaloniki was afgereisd, wel een bittere pil. De 470-dames presteerden het afgelopen halfjaar goed en werkten op die manier met een goed gevoel richting het WK in Griekenland, het absolute piekevenement van 2017. Maar de week begon al moeizaam voor de dames. Maar door te blijven vechten, klommen zij van de tiende plaats steeds verder omhoog in het klassement, met, één dag voor de medalrace, een vierde plaats als een uitgangspunt voor serieuze medaillekansen.

 

GOEDE HOOP Voorafgaand aan de beslissende race was het duo dan ook zeker vol goede hoop. ,,Het niveau op dit WK is wel echt goed dit jaar. Er zijn wat teams gestopt na de Olympische spelen, maar er zijn zeker ook veel nieuwe teams bijgekomen. Daardoor hebben we een sterk veld hier in Thessaloniki. Iedereen is vrij allround in de top. We staan, qua puntenaantal, dicht bij elkaar, waardoor er is nog van alles mogelijk is. We gaan hard vechten voor die medaille."

 

TOEKOMST Tijdens de medalrace verzeilden de dames in een onderling duel met het Sloveense duo, dat er alles aan deed om hun podiumplek te verdedigen. Tot het laatste moment hebben de Nederlandse zeilsters gevochten, maar het mocht echter niet meer baten. ,,We hebben vanaf het begin van de medalrace geprobeerd de controle te houden, maar toen de Sloveense dames ons voorbij gingen werd het erg moeilijk om nog terug te vechten. We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt. We hebben wel weer veel geleerd deze week. Dat kunnen we zeker gebruiken in de toekomst."

 

Eindklassement:

1. SKRZYPULEC, MROZEK GLISZCZYNSKA (POL) - 42 punten

2. MILLS, MCINTYRE (GBR) - 48 punten

3. MRAK, MACAROL (SLO) - 66 punten

4. ZEGERS, VAN VEEN (NED) - 75 punten

5. CORNUDELLA RAVETLLAT, LOPEZ RAVETLLAT (ESP) - 78 punten