• Fotografie Jan Boelens
  • Fotografie Jan Boelens

Voetbalclubs gaan samen voor beheer Sportpark Renkum

HEELSUM/RENKUM De wedstrijd is nog niet gespeeld, maar de goede weg is geslagen. De voetbalverenigingen CHRC, CVV Redichem en RVW hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om gezamenlijk tot het beheer en onderhoud van het Wilhelmina Sportpark te komen. Onder toeziend oog van wethouder Erik Heinrich zetten de drie voorzitters van de Renkumse voetbalclubs op het balkon van RVW een handtekening onder de intentieverklaring. Een feestelijk moment voor de clubs en de gemeente Renkum.

Feike Klomp

Door het ondertekenen van deze intentieverklaring verklaren de drie clubs mee te werken aan de voorbereiding en realisatie van een gezamenlijke organisatie voor het beheer en exploitatie van het Wilhelmina Sportpark in de gemeente Renkum.

BUNDELEN Voorafgaand aan het plechtige handtekeningmoment blikte Richard Veldt namens de clubs nog kort terug: „De stuurgroep, bestaande uit de drie voorzitters en bestuursleden van de drie verenigingen, heeft hard gewerkt om tot dit (tussen)moment te komen. Vaak wordt er gedacht en geroepen dat de voetbalclubs niet door een deur zouden kunnen. De praktijk laat zien dat dit anders is. Kijk, wij zien allemaal het belang van samenwerking. Laten we daarom de krachten bundelen." De anderen beamen dat. Jan Streefkerk: „Hoe vaak hoor je spelers, trainers en begeleiders van andere teams niet zeggen: 'wat hebben jullie een prachtige voetbalplek'."

 

BUDGET Wethouder Erik Heinrich over de gezette handtekeningen: „Een felicitatie aan de clubs is op zijn plaats. De gesprekken in het voortraject verliepen soms wat onstuimig, maar dit is een mooi begin voor de latere overdracht van het sportpark." Hij beloofde snel naar de raad te gaan om goedkeuring te krijgen voor overigens al geparkeerd budget. „Dat wil ik, ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen, voor elkaar krijgen, zodat jullie ook weer verder kunnen."

STICHTING De intentieverklaring betekent in hoofdlijnen het komen tot een stichting waar de verenigingen in zijn vertegenwoordigd en actief in deelnemen. De organisatie richt zich straks op beheer en exploitatie van het sportpark. Vooral op de accommodatie binnen de hekwerken van het park, die wordt gebruikt door de clubs zoals terreinen, terreininrichting, afrasteringen, verhardingen en lichtinstallaties. Kleedkamers en kantines blijven, voor zover van toepassing, eigendom van de verenigingen.

 

De clubs starten op snel de verdere gesprekken met de gemeente en zullen naar verwachting enige maanden in beslag gaan nemen. Na afloop van de meeting was het tijd voor het heffen van het glas. Deze wedstrijd is alvast gewonnen.