• Foto: Vitesse
  • Foto: Vitesse

Vitesse klaar voor seizoensopening tegen NAC

ARNHEM Na weken van voorbereiding staat de Eredivisie weer op het punt van beginnen. Vitesse opent het seizoen 2017-2018 zaterdagavond als NAC Breda op bezoek in GelreDome (Aanvang: 20.45 uur). Na een prima voorbereiding wil Vitesse de competitie zo goed mogelijk starten. Trainer Henk Fraser denkt dat zijn ploeg 'klaar is voor de volgende stap'.

 

POSITIEF GEVOEL In de aanloop naar het openingsduel sprak Vitesse TV met Fraser en verdediger Arnold Kruiswijk.,,We zijn absoluut klaar", steekt Fräser van wal. ,,Ik moet zeggen dat de wedstrijden tegen toch behoorlijke clubs zeker wel een positief gevoel geven. Als ik heel eerlijk moet zijn, dan had ik liever nogwel een tikje opgelopen in de voorbereiding, want ik moet nu oppassen dat we misschien denken dat we iets verder zijn, dan dat we daadwerkelijk zijn. We zijn er zeker klaar voor. Maar zijn we al op het niveau waarop we wedstrijden kunnen winnen in een competitie? Dat is toch net weer een andere insteek, maar dat zullen we ook weer moeten laten zien. Zo ligt er elke keer weer een nieuwe uitdaging, maar we hebben gewoon een uitstekende voorbereiding gehad, dus wat dat betreft hebben we zeker een positief gevoel."

 

CASTAIGNOS In de aanloop naar de competitiestart sloot ook Luc Castaignos bij de slectie aan. De spits onderging op zijn nieuwe werkplek een aantal fysieke testen. Op de vraag of de spits ook deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van zaterdag antwoorde Fräser: ,,Normaal gesproken als er spelers binnen komen, is er voor hen nog behoorlijk werk aan de winkel. Maar Luc kwam binnen en ik heb nog nooit een fysiek-trainer zo positief gezien, bij aankomst van een nieuwe speler. En in dit geval kan Castaignos direct mee, hij is superfit. Ik zou willen dat nieuwe spelers vaker zo binnen komen."

 

'KLAAR VOOR DE START' Ook verdediger Arnoild Kruiswijk was positief over de huidige stand van zaken bij de club. ,,We zijn 'klaar voor de start'.We hadden inderdaad een goede voorbereiding, met mooie wedstrijden, waarin we ook goede dingen hebben laten zien.We hebben een aantal nieuwe jongens erbij, die ook even moeten wennen en omschakelen. Vorige week hadden we de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zonde van het resultaat, maar we hebben wel laten zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit."

 

VAARDIGE SPELERS Natuurlijk had Fräser zich ook al verdiept in de komende tegenstander, die afgelopen seizoen weer terugkeerde in de eredivisie. ,,Ze hebben een aantal jeugdige talenten van Manchester City in de selectie en een trainer (Stijn Vreven) met een Vitesse-verleden, maar met name de spelersgroep herbergt een aantal vaardige spelers. Zeker op het middenveld. Ze hebben zeker een ploeg waar we erg alert op moeten zijn. Het is voor hun een nieuwe omgeveing en dat inspireert altijd. Je weet ook dat het een wedstrijd is waarin wij alles hebben te verliezen, maar natuurlijk ook een hoop te winnen. Het is belangrijk om in je eerste wedstrijd direct een goed resultaat neer te zetten en nogmaals, als je kijkt naar de voorbereiding gaan we daar ook wel vanuit." De selectie bekeek ook al beelden van de komende tegenstander. ,,We hebben hen natuurlijk goed geanalyseerd. Hoe zij gaan spelen? Dat hangt vooral af van hoe wij het doen. We moeten vooral zorgen dat wij zelf goed zijn. Ik hoop dat wij vanaf het eerste fluitsignaal dominant en dwingend kunnen zijn, het initiatief nemen."

 

DUNO Voorafgaand aan het duel van de hoofdmacht speelt Jong Vitesse op Papendal een oefenduel. Het Doorwerthse Duno fungeert als tegenstander. De aftrap is om 18.00 uur.