• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Ook NEC verkiest Heelsum als trainingslocatie

HEELSUM De voetbalvrouwen van Zwitserland en Denemarken bereiden zich op Sportpark Wilhelmina in Heelsum voor op hun EK-duels. De selecties trainen respectievelijk op het hoofdveld van RVW en Redichem. Het hoofdveld van CHRC kreeg nog even wat langer rust om te herstellen van het voor de bespelers zo succesvol verlopen seizoen, dat zij afsloten met promotie naar de 4e Klasse. Maar terwijl de Oranje Blauwe formatie van trainer Chris van de Peppel nog geniet van een welverdiende vakantie, is die voor het Nijmeegse NEC alweer voorbij. Hun voorbereiding startte inmiddels alweer, maar gaat deze week nog meer gestalte krijgen. Dat gebeurt vanaf vandaag (maandag) op de mooie grasmat van het hoofdveld van CHRC.

 

Dick Martens

 

HOOFDCOACH Onder leiding van de nieuwbakken hoofdtrainer Adrie Bogers begon de selectie maandagmorgen aan het tweede deel van de voorbereiding. De 52-jarige Brabander, die in het verleden de scepter zwaaide bij RKC Waalwijk, NAC en Sparta en als profvoetballer uitkwam voor RKC, Willem II, NAC, KV Mechelen en Turnhout, werd aanvankelijk aangesteld als assistent-trainer, maar 'promoveerde' vervolgens naar de functie van hoofdcoach.

 

 

NIEUWE SELECTIE Bogers zal met een vrijwel compleet nieuwe selectie aan de slag moeten. De degradatie uit de eredivisie had een uittocht van veel spelers tot gevolg. Inmiddels werden verdediger Guus Joppen, middenvelder Kevin Jansen en aanvaller Anass Achahbar al wel vastgelegd en zullen er ongetwijfeld nog meer aankopen volgen. Ook krijgen enkele jeugdspelers, waaronder Ragnar Oratmangoen (19) en Niek Hoogveld (18) in het 'Heelsumse' trainingskamp de kans zich te gaan profileren.

 

 

ONDERHANDELEN Ook Gregor Breinburg stond in Heelsum 'gewoon' op het veld. De middenvelder was vorige week nog in Israël. Hij had van NEC toestemming gekregen om met Ironi Kiryat Shmona, een subtopper uitkomend in de Liga 1, te onderhandelen. Hoewel hij aangaf dat beide clubs er wel uit zullen komen, heeft hij zelf de beslissing, of hij richting Israël zal gaan vertrekken, nog niet genomen. Naast Breinburg meldden ook Jay-Roy Grot en Ferdi Kardioglu zich weer. Zij misten de eerste periode van de voorbereiding, omdat zij actief waren Oranje O19. Vorige week woensdag werd het team, in de halve finale van het EK in Georgië, na een 1-0 nederlaag uitgeschakeld. De Nijmegenaren verblijven tot en met vrijdag in Heelsum.