• Foto: Vitesse

Mukhtar Ali tekent driejarig contract bij Vitesse

ARNHEM Mukhtar Ali heeft maandagmiddag op Papendal een driejarig contract getekend. De 19-jarige middenvelder maakte vorig seizoen vanaf de winterstop al deel uit van de selectie en wordt nu definitief overgenomen van Chelsea FC.

 

CHELSEA FC Ali begon in de jeugdopleiding van het Londense Leyton Orient. Als jeugdspeler maakte Ali de overstap naar Chelsea FC, waar hij vele successen boekte. Hij won drie keer de FA Youth Cup en in seizoen 2015|2016 ook de UEFA Youth League. De Engels jeugdinternational kwam afgelopen seizoen tot zes wedstrijden bij Vitesse. In Arnhem maakte hij op 19 februari 2017 zijn debuut in de thuiswedstrijd vs Ajax.

 

OPGETOGEN ,,Ik ben opgetogen om weer terug te keren bij Vitesse en kan niet wachten om te beginnen", aldus Ali in een eerste reactie. ,,Hoe iedereen binnen en rondom de club mij vorig jaar heeft opgenomen, was een belangrijk onderdeel voor mijn keuze om terug te keren. Daarnaast is het ook erg leuk dat ik weer samen ga spelen met Fankaty Dabo en Charlie Colkett, met wie ik in de jeugd van Chelsea veel samen heb gespeeld."

 

MULTIFUNCTIONEEL Technisch directeur Mo Allach was verheugd Ali aan de selectie te kunnen toevoegen: ,,Mukhtar kent de club en onze manier van spelen inmiddels. Hij is multifunctioneel inzetbaar op het middenveld. De komende seizoenen kan hij zich ontwikkelen en bewijzen een waardevolle speler voor Vitesse te zijn."