• Dick Martens

DKOD op cruciaal keerpunt

HEELSUM Voor korfbalclub DKOD wordt het seizoen 2017-2018 meer dan bijzonder en belangrijk. De toekomst en de ontwikkeling van de club gaat een cruciale fase in. Zoals de plannen er nu uitzien zal de club begin oktober al haar intrek gaan nemen in het nieuwe Multi Functionele Centrum Doelum, waar het vlaggenschip dan vanaf 'de elfde van de elfde' de zaalcompetitie zal gaan spelen. Maar eerst gaat het eerste deel van de veldcompetitie nog op het gras van Sportpark Wilhelmina gespeeld gaan worden. De voorbereiding is inmiddels al in volle gang, met een vertrouwd, maar ook weer bijzonder gezicht voor en in de groep, want Jaap Jochems zal vanaf dit seizoen zowel binnen als buiten de lijnen de technische touwtjes in handen hebben.

 

Dick Martens

BACK-UP TEAM ,,Die situatie kreeg natuurlijk al gestalte aan het einde van vorig seizoen", legt Jochems de nieuwe situatie uit. ,,Na het terugtreden van onze coach Gerard Ledder, heb ik samen met Peter van Ballegooijen de trainerstaken al overgenomen." Ledder kon zich moeilijk verenigen met het standpunt dat bestuur en technische commissie voor dit seizoen meer aandacht en energie wilden steken in de organisatie en begeleiding van de jeugdteams en hun coaches. Daarin paste geen budget (meer) voor een hoofdtrainer die nog maar één team onder zijn hoede zou krijgen. ,,Er stopte een aantal spelers en speelsters, zoals routiniers als Marjolein- en Peter van Ballegooijen, Sanne van der Kolk en Rob Arnoldussen.

Maar zij blijven nog wel wekelijks een keer meetrainen en vormen ons 'back-up-team'. We gaan met een nieuwe tienkoppige selectie de competitie in. Zij accepteren de situatie, met mij als hun trainer. Dat was ook een voorwaarde voor mij. Als er ook maar een paar spelers waren geweest die er anders over dachten, had ik het niet gedaan."

KUNSTGRAS Jochems (32) zal daar niet alleen als speler, maar nu ook als trainer deel van uit gaan maken. ,,In het trainersvak ligt in de toekomst ook mijn ambitie. Ik wil mij als trainer verder gaan ontwikkelen en straks hoofdtrainer worden van het eerste team, dat nu nog een talentvol jeugdteam is. Dat gaat zeker nog enige jaren duren, maar de huidige groep kan die periode zeker overbruggen. De kern van het team, met spelers als Derk-Jan en Gertilde Hooijer, Demy Gerritsen, Janneke Koehorst, Roy Aarns, is gebleven. Daarbij is de rentree van Rozemarijn de Zwart aanstaande, maken Rico Derksen en Eva van de Berg de overstap vanuit het tweede en kwam Kim van Breukelen over van Kesteren. Een prima team, waarmee we ambitieus de competitie ingaan."

Een seizoen dat qua spel ook de nodige aanpassingen zal vergen. ,,Dat klopt. De eerste helft spelen we nog op gras, daarna gaan we de nieuwe zaal in en we besluiten de veldcompetitie op ons nieuwe kunstgrasveld. Bijzonder toch? Ik verwacht veel van dit seizoen. Het spelen op kunstgras nodigt uit om een hoog tempo spelen en veel te schieten. Een speltype dat ons wel ligt. Ook het feit, dat we nu in het centrum gaan spelen geeft een kick. Heel DKOD kijkt ernaar uit."