• Foto: RZC
  • Foto: RZC

4e divisie heren team RZC zesde in Rotterdam

RENKUM Niet zo heel lang geleden is zwemclub RZC gestart met een triathlonafdeling en is ook gaan deelnemen aan de 4e divisie Zuid Triathlon. Dat is de divisie waarin gestart moet worden als je voor het eerst met een team gaat deelnemen. Door middel van een promotiesysteem kun je vervolgens promoveren. Hun eerdere uitslagen waren 16e in Arnhem, 19e in Weert en 19e Nuenen. Daar kwam afgelopen zaterdag een mooie ereplaats bij. In Rotterdam werd de sprinttriathlon als zesde voltooid.

 

STERKE OPSTELLING Het herenteam startte in de Maastad in één van zijn sterkste opstellingen, met daarin 'rising star' Mark Rietveld, routinier Joost Christiaans, de stabiele Bart-Jan de Lorijn en de ijzersterke Geert van Duinhoven. Omdat er blauwalg in het water van de roeibaan zat werd de wedstrijd een duathlon. Er diende 5 kilometer gelopen te worden, vervolgens diende er 16 kilometer gefietst te worden en tot slot moesten de loopschoenen opnieuw worden aangetrokkenfietsen voor een 'slotloop'van 2,5 kilometer.

 

HANDHAVEN Het startschot klonk al 's morgens om negen uur. Joost Christiaans wist zich al direct voorin te handhaven en kwam in de eerste loopgroep te zitten, die na een halve ronde lopen, door het hoge tempo, al was uitgedund tot vier lopers. Als eerste wist hij ook op de fiets te springen. ,,Maar gezien het stayerformat, waarbij je van elkaar mag profiteren met fietsen, was wegfietsen niet zo'n goed idee", legt hij uit. ,,Dus werden de benen even stilgehouden. De kopgroep, van uiteindelijk drie atleten, wist weg te blijven van de veel grotere achtervolgende groep. Daar vlak achter zat Mark Rietveld, die zich ook wist te handhaven in een van de snellere fietsgroepen."

 

KNAPPE PRESTATIE Bij het lopen moest Christiaans zijn meerdere erkennen in de andere twee atleten en wist als derde te finischen. ,,Iets meer dan drie minuten later liep Rietveld binnen op een 12e plaats en de Lorijn op een wat grotere afstand in de middenmoot. Geert van Duinhoven had het weg zwaar gehad en zat wat verder achterin. Maar door de bank genomen was dit de beste prestatie van het team tot nu toe en werden we toch overall zesde van de 25 deelnemende teams. Hiermee stegen we in de ranking naar een 16e plaats en dat is zeker een knappe prestatie voor ons als startend team, met daarin atleten siw pas net met de tratlon zijn begonnen."