• Jet Kooderings/BDU

Programma Oranjevereniging Oosterbeek bekend

OOSTERBEEK Deze week is het programmaboekje van Oranjevereniging Oosterbeek weer op de deurmat gevallen. Naast de festiviteiten rond Koningsdag wordt dit jaar ook een uitgebreid programma georganiseerd op 5 mei.

Jet Kooderings

Om de vijf jaar pakt de Oranjevereniging groots uit en dit jaar zal dat rond 70 jaar bevrijding, niet anders zijn. De dag zal uit twee delen bestaan, in de morgen een officieel gedeelte met het bevrijdingsvuur dat vanuit Wageningen wordt opgehaald en een openluchtkerkdienst op het grasveld bij De Naald. Ook zal het gerestaureerde Kinderbevrijdingsmonument weer worden onthuld. Vanaf 12 uur is er op het festivalterrein aan de Dr Breveestraat een spectaculair programma voor jong en oud. Daar wordt Festival Het Zwarte Schaap gehouden, een perfecte mix van een Obstacle Run, nostalgische kermisattracties, circus, kunst, livemuziek, shows, theatervoorstellingen, rolling kitchen, terrasjes en volop eet- en drankgelegenheden. Als afsluiting zal een indrukwekkende lazershow worden gegeven.

Wie er vijf jaar geleden bij was weet nog hoe mooi dat is. Wat iedereen zeker niet mag missen in het programma is de unieke vliegshow om 16 uur boven de uiterwaarden, vlakbij de Oude Kerk. Iedereen kan daar genieten van een fly by door de Koninklijke Luchtmacht, van historische vliegtuigen en van een aantal stunts. Het kermisprogramma met een steile wand, een zweefmolen, een rupsbaan uit 1932 en de Kop van Jut, wordt verzorgd door Circus Remundo uit Oosterbeek. De nostalgische attracties, die nauwelijks nog te zien zijn op de gewone kermis, zorgen voor een bijzondere sfeer.

Voor sportievelingen is er de Obstacle Run, waaraan door teams kan worden deelgenomen. Samen met familie, vrienden of de straat wordt er lopend een parcours afgelegd, met onderweg een aantal obstakels. Tot in de avonduren kan ook genoten worden van theaterprogramma's en van muziek optredens met onder ander Sebastiaan Reddering, de Junior Songfestival finalist uit Oosterbeek.

Het feest eindigt om 24 uur.