'Bugs' met inleiding en insectenproeverij

WAGENINGEN Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte? De Verenigde Naties ziet in het consumeren van insecten een oplossing voor wereldvoedselproblematiek, koks prijzen de beestjes om hun smaak en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de Westerse consument er nog niet aan. Het team van het Deense Nordic Food Lab - Josh Evans, Ben Reade en Roberto Flore- probeert hier verandering in de brengen. Het team (bekend van restaurant Noma) reist in Bugs de wereld over op zoek naar de lekkerste insecten en recepten om de beestjes op de kaart te zetten in de Westerse wereld. Op dinsdagavond 14 juni vertoont het Heerenstraat Theater de documentaire Bugs om 19.00 uur in combinatie met een inleiding door professor Arnold van Huis, hoogleraar tropische entomologie aan Wageningen UR. Na afloop van de documentaire is er een insectenproeverij door Daisy Stauder van Bugbon. Bugbon is het adres voor de lekkerste insectendelicatessen, van hartig naar mierzoet, van sprinkhaanbonbon tot suikerspin. Bugbon laat iedereen graag kennismaken met de smaakbeleving van insecten, waarbij smaken en structuren elkaar contrasteren. Kaartprijs inclusief proeverij is 12,50 euro, met een Cineville-pas 5 euro. Info: www.heerenstraattheater.nl.