• Studiekringen 50+

    n.v.t.

Nieuwe Studiekring Renkum/Oosterbeek nodigt belangstellenden uit om aan te sluiten

22-08-2017, 16:41 | Lezersnieuws | Nienke Oldenhuis

De belangstelling om te gaan deelnemen aan een Studiekring blijkt onder vijftigplussers enorm groot. Geestelijk actief blijven, samen nieuwe dingen ontdekken en je verdiepen in anderen past in de tijdgeest en de boodschap van Eric Scherder, de bekende neuropsycholoog van de Vrije Universiteit van Amsterdam, om je geest fit en gezond te houden. In de nieuw t Studiekring in Renkum/Oosterbeek zijn nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe leden.

Een studiekring is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en iets nieuws ontdekken. 'Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid', aldus een van de deelnemers. 'Bij een studiekring blijft je geest actief.' Deelnemers komen eens in de week of eens per 14 dagen bij elkaar om maatschappelijke ontwikkelingen, ideeën en meningen met elkaar te delen. Zo ontdekken ze samen nieuwe dingen, verdiepen zij zich in elkaar en in de onderwerpen die worden aangedragen, en wisselen ze kennis met elkaar uit.

In Nederland zijn inmiddels ongeveer 40 studiekringen actief, met name in de provincie Gelderland. De Bibliotheek Veluwezoom nodigde in maart vijftigplussers uit om te gaan deelnemen aan een Studiekring. In Renkum, Oosterbeek, Velp en Dieren werden informatiebijeenkomsten georganiseerd, die resulteerden in verschillende op te starten groepen, waaronder die in Oosterbeek.

Belangstelling?

Mensen die belangstelling hebben om aan te sluiten bij de Studiekring Renkum/Oosterbeek, of in een andere plaats, kunnen contact opnemen met Nienke Oldenhuis, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom. Tel. 06-44 29 41 85, studiekringen@bibliotheekveluwezoom.nl

Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/studiekringen en op

www.studiekringen50plus.nl