• Expositie Natuurontwikkeling langs de Nederrijn

    Vissers Ploegmakers en F.P.H. Ploegmakers

Expositie Natuurontwikkeling langs de Nederrijn nog te zien tot eind september

23-08-2017, 17:21 | Lezersnieuws | O-gen

Langs de noordoever van de Nederrijn wordt gewerkt aan een lint van natuurgebieden. Bent u ook nieuwsgierig hoe het gebied er in de toekomst uit gaat zien? Kom dan naar het informatiecentrum van de Blauwe kamer! De expositie "Natuurontwikkeling langs de Nederrijn" blikt terug op 25 jaar natuurontwikkeling in de Blauwe kamer en kijkt vooruit naar toekomstige ontwikkelingen in de Elster Buitenwaard. Ook de recente werkzaamheden in de Palmerswaard worden in beeld gebracht. U bent van harte welkom in het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Blaauwe Kamer 15 te Wageningen.

Ontwikkelingen in beeld gebracht

De expositie is ontwikkeld door Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met de vrijwilligers van Utrechts Landschap. De informatiepanelen tonen voorbeelden van de geulen, moerasgebieden en bloemrijke hooilanden die worden aangelegd om de uiterwaarden nog aantrekkelijker te maken voor planten en dieren. Op de overzichtskaarten is te zien hoe zo een lint van natuurgebieden ontstaat. De bijbehorende film geeft een prachtig beeld van het gebied vanuit de lucht.

Expositie goed bezocht

Een vrijwilliger van het informatiecentrum vertelt: "We krijgen veel positieve reacties van bezoekers en mensen combineren de expositie vaak met een wandeling in de Blauwe Kamer". Een bezoeker reageert: "De expositie is leuk en informatief. Ik heb een heel goed beeld gekregen van de ontwikkelingen bij mij in de buurt. Mijn kinderen vinden vooral de viewer leuk. Door op het scherm te tikken kun je "rondkijken" in de toekomstige Elster Buitenwaard."

U bent van harte welkom om de expositie te komen bekijken!

De expositie "Natuurontwikkeling langs de Nederrijn" is tot eind september te zien in het informatiecentrum van Utrechts Landschap in de Blauwe Kamer aan de Blaauwe Kamer 15 te Wageningen. Het infocentrum is geopend op: dinsdag t/m donderdag 14.00 - 16.00 uur, vrijdag t/m zondag 13.00 - 16.00 uur.

Bent u niet in de gelegenheid om naar het bezoekerscentrum te komen. Bekijk dan de film en de viewer van de Elster Buitenwaard op onze website. http://www.o-gen.nl/project/natuurontwikkeling/ en http://o-gen.nl/viewers/elster-buiterwaard/.