• Plezier beleven en kennismaken met sport, dat is de Schoolsport Olympiade Wageningen

    Sportservice Wageningen

Vierde Schoolsport Olympiade in Wageningen

01-08-2017, 10:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 september 2017, 09:00 tot 15:00

Locatie:

Bornsesteeg 2, Wageningen
Sportpark de Bongerd
Wageningen

Op donderdag 14 september staat de 4e Schoolsport Olympiade van Sportservice Wageningen op het programma. Bijna 900 leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van 12 basisscholen in de gemeente Wageningen doen aan dit evenement mee. De kinderen maken op deze dag kennis met 37 sportorganisaties op Sportpark de Bongerd in Wageningen. In totaal verlenen meer dan 230 vrijwilligers en stagiaires hun medewerking aan dit grootse sportfestijn.

Het doel van de Schoolsport Olympiade is om leerlingen van basisscholen, in de gemeente Wageningen, kennis te laten maken met verschillende sporten en om hen in contact te brengen met lokale sportorganisaties. Tijdens de Schoolsport Olympiade zijn er 4 kennismakingsrondes van 50 minuten. Op Sportpark de Bongerd zijn veel mogelijkheden om zowel binnen als buiten te sporten. Het is daardoor ook een ideale locatie om veel verschillende sporten aan te kunnen bieden.

Bij de Schoolsport Olympiade staat de gedachte 'Meedoen is belangrijker dan winnen' centraal. Het thema is gekozen om kinderen te stimuleren om eerlijk te spelen en plezier te hebben tijdens het sporten. Dit komt tot uiting door geen prijs uit te reiken voor prestaties, maar juist voor 'eerlijk spel'. De school die hierop het beste presteert mag de Fair Play Cup in ontvangst nemen. De Schoolsport Olympiade wordt dit jaar spectaculaire geopend met een optreden van het Wageningse iLL SkiLL Squad.

De Schoolsport Olympiade wordt georganiseerd door Sportservice Wageningen met hulp van partners en in samenwerking met de (lokale) sportorganisaties en stagiaires Sport & Bewegen.