• Zet je schoen bij The Read Shop

    CPNB

Schoen zetten bij The Read Shop Doorwerth

21-11-2017, 22:12 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 29 november 2017,
15:30 tot 16:00

Locatie:

vdMolenallee 125, Doorwerth
The Read Shop Winkelcentrum
Doorwerth

Zet je schoentje bij The Read Shop in Doorwerth

Krijg gratis het Schoenboekje Muziek voor oma van Tosca Menten

Sinterklaas is weer in het land en dat kan maar één ding betekenen: cadeautjes! Alle kinderen zijn welkom bij The Read Shop Doorwerth om een speciaal vouwschoentje te komen knutselen en achter te laten. Uiterlijk 5 december zal Sinterklaas zijn langsgekomen met een heel speciaal cadeau: het Schoenboekje Muziek voor oma van de populaire kinderboekenschrijfster Tosca Menten! Daarmee geeft de Sint in feite drie cadeaus in één. Het boekje zelf, een fijn moment samen voor ouder en kind en een kans voor leesbevordering.

't Heerlijk Voorleesavondje

Dit jaar zal 't Heerlijk Voorleesavondje op woensdag 29 november plaatsvinden. The Read Shop vraagt ouders om op deze avond, die door de Stichting CPNB in het leven is geroepen, minstens 15 minuten aan hun kind(eren) voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die van jongs af aan minimaal 15 minuten per dag zijn voorgelezen daar veel profijt van hebben. Door de kennis die kinderen opdoen uit boeken vergroten ze hun wereld, hun woordenschat en verbeteren hun leerprestaties. Met een hoger leesniveau worden andere lessen op school makkelijker, waardoor ze hun talent beter kunnen ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven.

Tosca Menten

Tosca Menten is een veelgelezen Nederlandse kinderboekenauteur. Haar serie over Dummie de Mummie is populair onder kinderen. Ze won met deze reeks al meerdere prijzen en de film Dummie de Mummie 3 bereikte onlangs een Gouden Film-status. Tosca is erg enthousiast over het Schoenboekje: "In december is het koud en vroeg donker. Dat is de beste tijd voor een warm dekentje en een goed verhaal."

Goed voorbeeld doet volgen, dus uw kinderen zijn op 29 november om 15.30 uur van harte welkom in de Read Shop Wij zullen ze een half uurtje voorlezen. Het zou wel leuk zijn als uw kinderen voor die tijd het schoentje in elkaar hebben geknutseld en gekleurd en wel hebben ingeleverd…