Goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen

13-09-2017, 12:50 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 28 september 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Lebretweg 51, Oosterbeek
Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek
Oosterbeek

Goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen

Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad, de PvdA Renkum is bezig met het opstellen van het verkiezingsprogramma. Wij willen daarover in gesprek gaan met inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals. Dat doen wij op:

28 september 20.00 uur in zalencentrum Lebret

Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek

De PvdA vindt goede zorg onontbeerlijk voor het leefplezier en de gezondheid van mensen in een verbonden samenleving. Iedereen moet mee kunnen doen, niemand mag langs de kant blijven staan. De mens staat centraal, hij moet naar vermogen zo zelfstandig mogelijk door het leven kunnen gaan. Zorg moet dichtbij, toegankelijk, beschikbaar en betaalbaar voor iedereen zijn. Kwaliteit en doelmatige besteding van de beschikbare middelen staan voorop. Vertrouwen is uitgangspunt.

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het sociale domein. In 2015 zijn er een groot aantal taken op het gebied van WMO, zorg en participatie overgedragen aan de gemeente. De gemeente heeft een aantal stappen gezet in de ontwikkeling van het sociaal domein. We zijn nu bijna drie jaar verder, tijd om te bezien hoe het gaat en wat er beter kan. Wat hebben inwoners en maatschappelijke partners gemerkt van de veranderingen? Wat heeft de inzet van de gemeente bijgedragen aan een betere zorg? Daar willen wij met u over in gesprek gaan.

In het gesprek willen wij samen met u ingaan op de maatregelen die vanuit uw ervaring en kennis nodig zijn om te komen tot goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen te komen. Het Sociaal Domein is zeer breed. Omdat de avond is bedoeld om van u te horen wat u wat u vindt dat er moet gebeuren, is er ook alle ruimte om naast de genoemde punten uw ervaringen en ideeën met ons te delen.