Film kijken onder de sterren: The Lady in the Van

12-08-2017, 16:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 26 augustus 2017, 21:00

Locatie:

weverstraat 85, Oosterbeek
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Wat is er nou heerlijker dan een film te kijken in de openlucht onder de sterrenhemel, al liggend in het zachte gras? Dat kan weer op zaterdag 26 augustus aan de Van Borsselenweg in Oosterbeek. Dan presenteren Tuin de Lage Oorsprong en Filmhuis Oosterbeek de bijzondere film: The Lady in the Van.

Juffrouw Shepherd is een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die in de jaren zeventig 'tijdelijk' haar oude busje parkeert op de oprit van schrijver Alan Bennett in Londen. Hij is de enige in de straat die buiten alle afschuw nog een soort nieuwsgierigheid en compassie weet op te wekken jegens het lot van de vreemde dame. De schrijver in hem vertelt hem dan ook dat hij, gezien zijn schrijversblok, wel achter zo´n buitenkansje voor een verhaal aan móet gaan. Vervolgens blijft ze er vijftien jaar lang wonen. 

The Lady in the Van is een verfilming van het gelijknamige boek en het theaterstuk dat schrijver Alan Bennett op zijn eigen ervaringen baseerde over de dame die op zijn oprit parkeerde. De film is een boeiend verhaal over eenzaamheid.

De hoofdrol wordt prachtig vertolkt door Maggie Smith, die de rol tweemaal eerder op zich nam, eenmaal op het toneel en in een radiostuk. Alex Jennings speelt in deze dramedy de rol van schrijver Alan Bennet.

De film begint om 21.00 uur. Wil je van tevoren genieten van de tuin, dan kan dat. Die is vanaf 20.00u open. Neem voor de zekerheid een warme slaapzak of deken mee voor het geval het een frisse zomeravond is en kom zoveel mogelijk op de fiets. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.